2024. április 20. - Tivadar

Megnézhetjük Sztálin csizmáját

Új állandó tárlaton nézhetik meg a látogatók csütörtöktől Sztálin csizmáját a budapesti Memento Parkban. A kortörténeti kiállítóhelyen új moziterem is működik ezentúl. Az érdeklődők non-stop vetítésen tekinthetik meg Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete cí
2007. október 11. csütörtök 12:24 - Hírextra
A Memento Park, vagy ismertebb nevén a Szoborpark, 1993-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A főváros XXII. kerületében található kiállítóhely egyszerre idézi meg a diktatúrát és a demokráciát. A szoborparkban a főváros köztereiről eltávolított, a kommunista diktatúra emlékművei kaptak helyet. Tavaly felépült a Sztálin-tribün is, amely az eredeti emelvény és az 1956-ban ledöntött Sztálin-szobor méretarányos építészeti, szobrászati emléke.

Csütörtöktől kiállítják a Memento Parkban a diktatúrát jelképező monumentális Sztálin-csizmákat is. Ezek a valóságos és szimbolikus tárgyak egyszerre jelenítik meg az 1956-os forradalmat, az eltiport szabadság eszméjét és a rendszerváltás pillanatait. A Sztálin csizmája című állandó kiállítást csütörtökön 15 órától nyitják meg.

A Memento Park minden nap 10 órától sötétedésig tart nyitva. Madary Orsolya, a Memento Park kommunikációs igazgatója elmondta: ez szó szerint értendő, nyáron este kilencig, télen hétig várják az érdeklődőket. Bővebb információ a www. mementopark.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását