2024. május 3. - Tímea, Irma

Steiner a megbízott

A kormányzat és a fővárosi önkormányzat közti együttműködés fejlesztésére szerdán miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő Steiner Pál országgyűlési képviselőt, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjét.
2007. október 10. szerda 22:55 - Hírextra

A megbízólevél átadásán jelen volt Kiss Péter kancelláriaminiszter és Burány Sándor fejlesztéspolitikai államtitkár - tudta meg az MTI kormányzati forrásokból.

Steiner Pál az MTI megkeresésére megerősítette kinevezését. A szocialista politikus megbízatásával kapcsolatban részleteket egyelőre nem kívánt közölni. Annyit elmondott, hogy megtiszteltetésnek és nagy feladatnak tekinti azt az új feladatát, hogy szervezze és irányítsa a kormány és a főváros kapcsolatait. Hozzátette, "minden megtesz azért, hogy a kormányzat és a főváros kapcsolatai alapján a város fenntartható és kiszámítható fejlődése megtörténjen".

A megbízólevél szerint a kormányfő azzal bízta meg Steiner Pált, hogy "elősegítse a Magyar Köztársaság kormánya és Budapest főváros önkormányzata között a főváros folyamatos és kiszámítható fejlődésére megkötött megállapodásból adódó kormányzati teendők összehangolását". A megbízottat a kormányfő feljogosította arra, hogy "megbízottjaként a tevékenységéhez szükséges információkat megkérje, a munkájához a megfelelő segítséget megkapja".

Tavaly a miniszterelnök Molnár Gyulát bízta meg a kormányzat és a főváros közti együttműködés fejlesztésével. Molnár Gyula helyett azóta Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és a korábbi megbízott, funkcióhalmozás miatt, távozott az MSZP fővárosi frakciójából, illetve annak éléről is.

Demszky Gábor korábban maga helyett Lakos Imrét bízta meg azzal, hogy egyeztessen Molnár Gyulával a főváros nevében. Lakos Imre akkor még az SZDSZ budapesti elnöke volt, s egyúttal Molnár Gyula egyik helyettese a XI. kerületi önkormányzatnál.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását