2024. április 28. - Valéria

Civilek a jobb parkolásért

Polgári engedetlenségi mozgalommal fenyegetőzik az Emberibb Parkolásért Mozgalom, ha decemberig nem állítanak fel parlamenti vizsgálóbizottságot a fővárosi Centrum Parkoló Kft. ügyeinek tisztázására.
2007. október 9. kedd 17:07 - Hírextra
A mozgalom főtitkára elmondta: a parlamenti pártok először támogatták, majd furcsa módon megakadályozták annak a parlamenti vizsgálóbizottságnak a felállítását, amely a kerületi önkormányzatok és a Centrum Parkoló Kft. közötti szerződések jogi hátterét vizsgálta volna. Milliárdokról van szó, amelyek egy magáncég pénztárában tűnnek el, miközben az önkormányzatok csak filléreket kapnak - hangsúlyozta Murányi József. A civilek szerint a lehető leghamarabb felül kell vizsgálni a fővárosi parkolási rendszert, fel kell bontani a Centrummal kötött szerződéseket, és egy átlátható, szisztémát kell kidolgozni, amelyben ellenőrizni lehet, hova kerül a pénz.

A Figyelő című hetilap korábban arról számolt be, hogy az MSZP és a Fidesz fővárosi önkormányzati politikusai összesen hét kerületben monopolizálták a parkolóhelyek üzemeltetését a Centrum Parkoló Kft számára. A riport nyomán, az MDF parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, amelyet bár mind az öt párt támogatott kezdetben, a testület azóta sem jött létre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását