2024. április 29. - Péter

Tanulnak a romák

Készségfejlesztés és hálózatépítés Barcs térségében címmel kilenc hónapos felnőttképzés kezdődött Barcson, a résztvevők fele roma származású - közölte Balogh Imre, a dél-somogyi cigányok közhasznú szervezetének elnöke hétfőn az MTI-vel.
2007. október 8. hétfő 12:43 - Hírextra

A dél-somogyi cigányok közül egyre többen értik meg, hogy nélkülük senki nem fogja rendbe tenni a sorsukat - mutatott rá Balogh Imre, a felnőttképzési projekt vezetője, hozzátéve: valami tehát elkezdődött, a legjobbkor jött ez a képzés.

A program 15,5 millió forintba kerül, háromnegyedét az Európai Unió adja, a többi állami támogatás - tájékoztatott a romaszervezet elnöke.

Közölte: a képzésben negyvenen, romák és magyarok fele-fele arányban vesznek részt, köztük olyan szakembereket is, akik a munkájuk révén romákkal, munkanélküliekkel, hátrányos helyzetűekkel foglalkoznak nap mint nap.

Így vannak munkaügyi szakemberek, hivatalnokok, gyámügyesek, családsegítők, rendőrök és pedagógusok, civil szervezetek vezetői, közösségfejlesztők, önkéntesek - sorolta Balogh Imre a programban részvevők foglalkozás szerinti megoszlását. Mint megjegyezte: maga is meglepődött milyen nagyfokú az érdeklődés.

Tájékoztatása szerint a tantárgyak között szerepel romológia, konfliktuskezelés, kiégés elleni tréning, munkára felkészítés.

A képzés célja a Barcs kistérségben élő, tartósan munkanélküli hátrányos helyzetűek foglalkoztatottságának növelése, munkaerő-piaci helyzetének javítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását