2024. április 25. - Márk

Több tízezren imádkoztak a békéért

Vasárnap ért véget az Európai Püspöki Konferenciák elnökeinek portugáliai plenáris ülése, ahol a tárgyalások témája egyebek mellett a kontinens nemzeteinek keresztény szellemiségű békés egymás mellett élése és a házasság intézménye volt.
2007. október 7. vasárnap 14:39 - Hírextra

Erdő Péter, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke az MTI-nek telefonon elmondta: a portugál miniszterelnök, José Sócrates a püspökök konferenciáján elismerően nyilatkozott a katolikus egyház érdemeiről az európai népek egymáshoz közelítésének munkájában.

A magyar bíboros, prímás rámutatott: a portugál kormányfő, aki egyúttal az Európai Tanács soros elnöke, az európai és az afrikai államok együttműködésében is előrelépést tapasztalt, amelyben a katolikus egyháznak ugyancsak van szerepe.

Ehhez kapcsolódóan a dél-amerikai püspöki konferencia üléséről, az afrikai egyházzal való együttműködésről szintén kaptak beszámolót - jegyezte meg.

A nemzetek összetartozásának jegyében a hívek számára imádságot tartottak a kontinens békéjéért, a szenvedőkért, betegekért, családokért és a gyermekekért egy közös rózsafüzér keretében szombaton a fatimai bazilika előtti főtéren, ahol több tízezres tömeg gyűlt össze, amelynek során a Boldogságos Szűz Mária oltalmába kínálták Európát - közölte.

A Nagyszebeni III. Európai Ökumenikus Találkozó tapasztalatait is megvitatták, valamint tájékozódtak arról, hogy a katolikus, az ortodox és más felekezetek között a párbeszédek hogyan alakulnak - tette hozzá.

Egyházi szempontból viszont a központi téma a konferencián a házasság és a család intézménye volt, minden országból kaptak jelentést arról, hogy a jogalkotás ezen a téren hogyan áll - tudatta.

Kifejtette, hogy ennek keretében a házasságokat érintő demográfiai-szociológiai folyamatok alakulásáról, ennek a katolikus szentségnek az egyes emberekre tartozó előkészületeiről, a felekezetközi házasságok kezeléséről, a házasságkötések szertartásával kapcsolatos kérdésekről esett szó.

Kitértek a házaspárok lelkiéletének gondozására és a krízishelyzetek megoldására is, beleértve az ilyenkor válságot átélő gyermekek gondozására - ismertette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását