2024. május 20. - Bernát, Felícia

A KDNP támogatja Semjént

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti képviselőcsoportjának minden tagja továbbra is támogatja Semjén Zsolt pártelnök-frakcióvezetőt a hétfői, parlamentben elhangzott beszédét követően kialakult helyzetben - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivő
2007. szeptember 12. szerda 12:29 - Hírextra

A kialakult helyzetet a képviselők "informálisan megbeszélték" egymás között - fogalmazott a pártszóvivő. Hozzátette: a beszédet megelőzően volt KDNP-frakcióülés, azóta a helyzet nem került szóba testületileg, hiszen nem volt olyan fórum, ahol a frakció tagjai azt megvitathatták volna.

Semjén Zsolt hétfői parlamenti hozzászólásában azt a kérdést tette fel, hogy jó-e a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika "mintegy túszként löki maga elé a Schwarcz bácsit és a Weisz nénit". A pártelnök szerint a II. világháború után a nyilasok a kommunista pártba léptek be, és ez a párt államosította a zsidó vagyont is.

A KDNP vezetője az SZDSZ-hez fordulva azt mondta: a drogliberalizáció, a melegházasság, az extrém szekták és az eutanázia kérdését velejéig aljas dolog kapcsolatba hozni a zsidósággal. Sőt - folytatta - ezek szöges ellentétei a mózesi törvénynek, a Tórának, és az autentikus rabbinikus hagyománynak.
Semjén Zsolt felszólalása végén Scheiber Sándor egykori főrabbit idézte, akit nagy tudósnak, igaz embernek és jó magyarnak nevezett. Szerinte ő azt mondta, hogy "az örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz". Semjén mindennek a megfontolását kérte izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője kedden közleményben úgy minősített, hogy Semjén Zsolt "velejéig aljas, példátlan dolgot művelt" a Parlamentben. A szabaddemokrata politikus azt írta, a KDNP elnöke szerint pártja és az SZDSZ között a legnagyobb ellentét a "drogliberalizáció, a melegházasság kérdése, az extrém szekták problémája, az eutanázia kérdésében van". Horn Gábor szerint ez nem igaz, a legnagyobb ellentét közöttük a gyűlölködő antiszemitizmus megítélésében feszül.

 Kovács Kálmán, az SZDSZ Zala megyei elnöke kedden Semjén Zsolt közéletből való távozását követelte.

Halász Zsuzsa KDNP-szóvivő időközben bejelentette: Semjén Zsolt jó hírnév megsértése miatt pert indít egy újságíró ellen, aki antiszemitának bélyegezte egy hétfői televíziós műsorban. A szóvivő nem akarta megnevezni az újságírót, de az MTI úgy tudja, hogy a Hír TV hétfő esti műsoráról és Szakonyi Péter újságíróról van szó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását