2024. április 30. - Katalin, Kitti

Labancbojkott

A Lajtán innenről néha úgy tűnik a labanc természete olyan, ha átlép a határon egyből letolja a bugyogóját, és túrni kezdi az orrát, mert szerinte azt egy ilyen pusztabalkáni országban szabad. Persze nincs ez így, ostoba sztereotípia, de ha már az osztrák
2007. október 6. szombat 23:10 - Tálos Lőrinc
Tisztelt Alfred Gusenbauer Kancellár Úr, kedves „családtag"!
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy 2007 július 16-án 80 napja átadott levelünkre a mai napig nem érkezett válasz. Pedig Jules Verne: „80 nap alatt a Föld körül” című remek műve óta tudjuk, hogy ennyi idő alatt már féltett bolygónkat is körbe lehet utazni. Pont ez az apró világ, aminek környezetét féltjük a 2007 július 16-án átadott Nyílt levelünkben. Ezt a reakciót azért is sérelmezzük, mert eddig az osztrák kormányban egy segítőkész környezetére érzékeny „partnert” ismerhetett meg az európai polgár és azon belül is mi, magyarok.
Állandóan hangoztatják a mi „családunkban” felelős pozíciókat betöltő vezető politikusaink, hogy mi európaiak figyeljünk egymásra. Ennek függvényében fordultunk Önhöz, hiszen Ön is híve, hogy Ausztria és Magyarország kapcsolata továbbra is baráti maradjon. Régebben népeink kölcsönösen számíthattak egymásra, és legalább válaszra méltattuk a másik felet, még ha nem is értettünk egyet mindenben. E jó viszony jegyében fordulunk újból Önhöz annak reményében, hogy képviselni fogja civil kezdeményezésünket, hiszen Ausztria kancellárja a legilletékesebb személy, aki lépni tud annak érdekében, hogy elkerüljük a káros következményeket.
 
Az utóbbi hónapokban sajnos számos ügy árnyékolta be országaink jó viszonyát: a Rába szennyezése, a nagy port felvert élelmiszerbotrányok, az osztrák kézbe került magyarországi cégeknél történő nagyméretű leépítések, és nem utolsó sorban a határmenti szemétégető ügye egyaránt mélyen felkavarták hazánk közvéleményét. Azt hittük, hogy „sikolyunk” megfelelő kezekbe jut és látványos, illetve határozott lépésekre és válaszokra kerül sor az Önök kormánya részéről. Mondhatnánk, hogy mi magyarok már hozzá szoktunk ahhoz, hogy politikusaink nem szeretnek válaszolni a társadalom által feltett kérdésekre, de eddig úgy láttuk, hogy Önöknél ez máskép van. Tudjuk, hogy a határ Ausztria felöli oldalon lakó „családtagjaink” is támogatják kezdeményezéseinket, így úgy gondoljuk, hogy az Ön választóit is megnyugtatná a nagy tisztelettel várt válaszai.

Éppen ezért ebben a levelünkben arra szeretnénk kérni, hogy minket is tekintsenek egyenrangú európai uniós polgároknak és az említett kérdésekben ne kerüljön hátrányba senki, aki hazánkban él. Szeretnénk, ha minden befolyását latba vetné azért, hogy a sok-sok kérdést megoldják az abban illetékesek és, hogy ne hónapokig vagy évekig tartson ez a számunkra „ellenséges” viselkedés.
Nekünk, civileknek mindössze egyetlen eszköz van a kezünkben, mint ahogy azt előző levelünkben már megírtuk. Amennyiben nem érünk célt például Önnek is elküldött második megkeresésünkkel, úgy továbbra is folytatjuk az osztrák termékek magyarországi bojkottjára történő felhívásunkat
Ez a Felhívás sikeres, mivel az elmúlt hónapokban tízezren csatlakoztak magánszemélyként „harcunkhoz” és több, mint 600 szervezet tűzte zászlajára céljainkat..
 
Reméljük, ügyünk most már az Ön személyében megfelelő támogatóra talál, segítségét Magyarország polgárainak nevében előre is köszönjük!

Danke. Nein! A heiligenkreuzi szemétégető elleni kampányoldal:
http://www.danke.szentgotthard.hu/

Pro Natura St. Gotthard:
http://nh.sztg.hu/civil/

Greenpeace:
http://nh.sztg.hu/civil/

Bojkottfelhívás a Rába szennyezésének megfékezésére, és terméklista:
http://bojkott.co.nr/

Szabad e Dévénynél betörni új időknek új szagaival? Vajon mit szólna az öntudatos osztrák állampolgár ha mi szennyeznénk a folyóikat, vagy égetnénk szemetet a muskátlis ablakuk alatt? Botrány lenne az, mi meg a lesajnált sárosseggű osztajróperek benne. Amilyen harciasan ágálnak a cseh és szlovák atomerőművek ellen (véleményem szerint helyesen), olyan lelkesen segédkeztek Szlovákiának vízerőművet építeni a Dunára, ami azért sanda kétarcúság. Országok szintjén is faragatlanság olyat tenni a másikkal, amit magunknak nem kívánunk.



Csütörtökön Déri Balázs az osztrák termékek bojkottjára felhívó civil kezdeményezés főszervezője nyílt levelet adott Ferdinand Mayrhofer-Grünbühl osztrák nagykövet kezébe, Alfred Gusenbauer kancellárnak címezve. Másodjára, mert 80 nap alatt nem érkezett rá válasz. Mayrhofer-Grünbühl úr ezt azzal magyarázta, hogy nyílt levelekre ők nem szoktak válaszolni. A főszervező furcsállásának adott hangot, mondván Ausztriáról kialakult képünk szerint a szomszédoknál számít a civilek szava. Úgy látszik csak ha határaikon belülről érkezik. Ugyanakkor bíztató, hogy a nagykövet szava szerint erre a megkeresésre mindenképp válaszolni fognak. Továbbra is érthetetlen, első körben miért nem fárasztották magukat a nagykövetség dolgozói legalább egy „nyílt levelekkel nem foglalkozunk” válasz erejéig.



Felmerül persze hogy az „ellenséges felvásárló” ÖMV kútjainak mellőzésén, és a Mozart kugel bojkottján kívül mivel tudnánk nyomást gyakorloni sógorékra, hiszen az vajmi keveset számít, ha mától fogva nem eszünk bécsi szeletet, csak rántott sertésbordát. A civilek által összegyüjtött terméklista nyújthat eligazítást, a teljesség igénye nélkül a Jacobs kávék, a Rauch gyümölcslevek, a Red Bull és az osztrák sörök (pl.: Gösser, Gold Fassl, Schlossgold) a leggyakoribb nálunk is forgalmazott cikkek.

Woki Zoltán szentgotthárdi szervező terveikről a következő tájékoztatást adta: A „Művészek Szentgotthárdért” akció keretében október 9-én kedden, felép majd Korda György és Balázs Klári, Aradszky László a Bagi-Nacsa páros és a Bom Bom zenekar. Mint azt megtudtuk a szükséges technikát teljes mértékben civil felajánlásokból oldják meg a szervezők. Október 17-én, a városukban megtartandó szlovén-magyar kormányülés idejére terveznek megmozdulást, ahol a kormánytól szeretnének állásfoglalást kapni. Rendezvényükre hivatalos az Élőlánc Magyarországért mozgalom és Lányi András valamint a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz).

A magunk részéről továbbra sem iszunk osztrák zöldveltelinit.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását