2024. április 30. - Katalin, Kitti

Clinton: Az egyenlőtlenség a baj

A szabad világ egyik legnagyobb problémája a szociális egyenlőtlenség, a világ lakosságának fele kimarad a globalizáció előnyeiből - mondta Bill Clinton volt amerikai elnök szombaton Budapesten.
2007. október 6. szombat 23:14 - Hírextra

A világ országai olyan erősen össze vannak kötve gazdaságilag, mint soha korábban. Ennek a világnak azonban az egyik legnagyobb problémája a szociális egyenlőtlenségek: például az Egyesült Államokban, habár nő a termelékenység, a bérek azonban nem változnak - mondta az egykori amerikai elnök beszédének elején a Central European Bussines Centre által rendezett gálavacsorán.

A világ lakosságának fele kimarad a globalizáció előnyeiből - szögezte le a politikus.
Bill Clinton a problémák között említette a terrorizmust, a globális klímaváltozást és a globális migrációból adódó súrlódásokat.

Az elnök az egyik budapesti szállodában rendezett gálavacsorán mondott beszédet, a hotel előtt számos újságíró és turista várta az érkezését.

A gálavacsorán számos üzletember mellett részt vett többek között Kóka János gazdasági miniszter, Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter, April H. Foley amerikai nagykövet és Dávid Ibolya, az MDF elnöke is.

Az egykori amerikai elnök a Central European Bussines Centre (Közép-európai Üzleti Központ) meghívására érkezett Budapestre szombaton kora délután.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását