2024. április 26. - Ervin

Trükkös tolvajok

Különböző legendákkal, hamis indokokkal csaltak ki idős emberektől több százezer forintot úgynevezett trükkös tolvajok Miskolcon és környékén és más városokban is, lebuktak, előzetesbe kerültek - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
2007. október 5. péntek 20:56 - Hírextra

Egy sajókeresztúri és egy sajóbábonyi férfi került rendőrkézre Miskolcon, mindkettőjüket azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy az elmúlt két hónapban több alkalommal idős emberek jóhiszeműségét és figyelmetlenségét kihasználva, időnként erőszakot is alkalmazva különböző pénzösszegeket csaltak ki, illetve tulajdonítottak el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája az MTI-vel.

Az idős emberektől alkalmanként 100, 300, 500 ezer forintot csaltak ki. Általában az állítólagos tartozás rendezés legendájával jutottak be a lakásába, a nagy címletű bankjegyet felváltó károsult figyelmét elterelve ellopták az otthoni rejtekhelyről elővett megtakarított pénzüket.

A bűncselekményeket nemcsak Miskolcon, hanem a gyanú szerint más városban is elkövettek. Egy tatabányai 81 éves idősasszonytól 90 000 forintot vittek el, és volt olyan eset, amikor erőszakot alkalmaztak az elkövetők. Az egyik miskolci sértett például megpróbálta visszatartani a "trükkös tolvajokat", akik a pénz megtartása érdekében bántalmazták, majd elvitték 600 000 forintját.
A miskolci rendőrkapitányság mindkettejük előzetes letartóztatásba helyezésére megtette előterjesztését.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását