2024. május 16. - Mózes, Botond

Húgykövet gyógyít Teréz anya

Elhárult az utolsó akadály is a tíz évvel ezelőtt elhunyt rendalapító és Nobel-békedíjas apáca, Teréz anya gyors szentté avatásának útjából - jelentette pénteken a La Stampa című torinói lap.
2007. október 5. péntek 17:46 - Hírextra

A híradás szerint a már 2003-ban rekordidő alatt boldoggá avatott Teréz anya "égi közbenjárására" gyógyult meg csodás módon egy 56 éves szalézi szerzetes India északkeleti részén. A szerzetes pap szentmisét mondatott szeptember 5-én, Teréz anya halálának évfordulóján, kérve az egykori kalkuttai nővér segítségét. Egy nappal ezután egy kórházi vizsgálat során megállapították, hogy a pap húgycsövéből "orvosilag megmagyarázhatatlan módon" eltűnt egy 13 milliméteres kő.

"Teréz anya szent, megvan a csoda" - írta a La Stampa. Az illetékes sebészorvos az állítja, hogy "a húgykő eltűnésére nincs tudományos magyarázat". A mise után a pap vércukor- és vérnyomásértékei is hirtelen normálissá váltak. A szentté avatáshoz most már csak a Vatikán "pecsétje" szükséges. A boldoggá avatást követő kanonizáció elengedhetetlen feltétele ugyanis egy csoda megtörténte, amely az érintett személy közbenjárására történt.

Teréz anya egykori hitbéli kételyei nem jelentenek akadályt a szentté avatás útjában, mint ezt magas állású bíborosok már augusztusban világossá tették. A kalkuttai nővér leveleiből lehet tudni, hogy élete bizonyos szakaszaiban kételkedett Isten és Jézus Krisztus létezésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását