2024. május 13. - Szervác, Imola

Doppingolt Marion Jones

Marion Jones amerikai atlétasztár a családtagjainak és közeli barátainak írt levélben elismerte, hogy - igaz, tudtán kívül, de - doppingszereket használt a 2000-es sydneyi olimpia előtt. A háromszoros olimpiai bajnok levelének lényege a The Washington Pos
2007. október 5. péntek 11:34 - Hírextra

A levél szövegét valószínűleg azért adta ki a lapnak az illető, mert Jones ebben egyben jelezte, hogy pénteken a bíróságon elmondja az igazat és bűnösnek vallja magát, amiért korábban hazudott a doppingolással kapcsolatban.

A Sydneyben három arany- és két bronzérmet szerzett 31 éves sprinter "vallomása" szerint a szteroidokat tartalmazó szert korábbi edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta 1999-től két éven át, de a tréner neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

Az először a 2003-as THG-botrány kirobbanása után doppinggyanúba keveredett 31 éves atléta mindeddig kitartóan tagadta, hogy tiltott szerekkel érte volna el eredményeit. Most azonban, amennyiben valóban vallomást tesz, elvehetik tőle többek között a 2000-es ötkarikás játékokon szerzett érmeit is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását