2024. május 17. - Paszkál

Eddig 25 halott és rengeteg sebesült

Eddig legkevesebb 25 halottja van a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában csütörtökön történt repülőgép-szerencsétlenségnek. Az első jelentések szerint az áldozatok mindegyike a repülőgépen utazott; azt egyelőre nem tudni, hányan haltak meg abban a
2007. október 4. csütörtök 17:06 - Hírextra
A helyi ENSZ-misszió jelentése szerint a teherszállító Antonov 26-oson összesen 27-en utaztak. Közülük 25-en meghaltak, ketten, egy szerelő és egy utaskísérő túlélte a tragédiát. A gép röviddel a felszállás után rázuhant Kinshasa egyik sűrűn lakott külvárosi negyedére. Azt egyelőre nem tudni, ott hányan vesztették életüket; az első jelentések szerint sok a sérült.

A gép az Africa One nevű légitársaságé volt és az ország középső részére, Tshikapába tartott. A nem megfelelő biztonság miatt az Africa One rajta van az Európai Unió repülési feketelistáján, így a kontinens felett nem repülhet.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban több mint 50 légitársaság üzemel, a gépek többsége rossz állapotú. Az utóbbi időben több légiszerencsétlenség is történt az országban: szeptemberben ugyancsak egy 60-as években tervezett Antonov zuhant le leszállás közben Goma repülőterénél. Augusztusban pedig 13 ember halt meg, miután ugyancsak egy Antonov lezuhant Kongolo városánál.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását