2024. június 17. - Laura, Alida

Nemzetközi tornákkal készülnek a Kemény-legények

A jövő augusztusi, pekingi olimpia előtt nemzetközi tornák is segítik a Kemény Dénes vezette, címvédő férfi vízilabda-válogatottat abban, hogy minél tökéletesebben felkészülhessen a nyári ötkarikás játékokra.
2007. október 2. kedd 13:44 - Hírextra

A magyar nemzeti együttes 2008-ban előbb a négy válogatottat felvonultató, februári Volvo Kupán, majd a szintén négycsapatos júniusi ING Kupán, végül a júliusi, spanyolországi Európa-bajnokságot követő Unicum Kupán vesz részt, mielőtt elutazna a kínai fővárosba.

A nemzetközi program a LEN, a kontinentális szövetség brüsszeli naptáregyeztetőjén vált véglegessé - tudatta kedden Kemény Dénes az MTI-vel. A szövetségi kapitány elmondta, hogy az olimpiai felkészülést megelőző Volvo Kupa színhelye még nincs meg, az azonban bizonyos, hogy valahol vidéken rendezik február 22. és 24. között, s hogy az ellenfél az ausztrál, a román és a kanadai válogatott lesz. Ennek a hétnek az első napjaiban a házigazdák a németekkel közös edzőtáborozást tartanak a Margitszigeten, és szó van egy barátságos mérkőzésről is, amelyet a két csapat vidéken vívna.

Az olimpiai felkészülés a Margitszigeten május 26-án kezdődik, e napig hív be a kapitány, ha szükségét látja, esetleg olyan játékost is a gyakorlásokra, aki nem tagja az olimpiai keretnek. Egyszersmind lesznek olyan edzések, amelyekre nem fog minden kerettagot meghívni - fűzte hozzá Kemény Dénes. A Hajós uszoda után Balatonfűzfőn folytatódik a "pekingiek" edzőtábora, majd június 27. és 29. között következik az ING Kupa, a magyar mellett a görög, a montenegrói és a német válogatott részvételével - valahol vidéken, hogy konkrétan hol, arról egyelőre nincs döntés.

Még a nyári játékok előtt, de már a július 4. és 13. között esedékes malagai Eb után lesz az Unicum Kupa, amelynek viszont az időpontja bizonytalan, a helyszíne nem: a hagyományoknak megfelelően a Margitszigeten bonyolítják le a nagy múltú eseményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását