2024. július 24. - Kinga, Kincső

Magyar-kubai koncert lesz

Elsa Valle, a 14 éve Magyarországon élő kubai énekesnő és csapata, a Rumba Caliente pénteken föllép a XIII. Kassai Jazzfesztiválon, a Fő utcán, szabadtéren. Elsa Valle énekesnő stílusa a hagyományos és a mai kortárs kubai éneklés keveréke, az eredeti kuba
2007. október 2. kedd 17:16 - Hírextra

Nagy hatással volt rá a magyar népzene és néptánc is. Hangja egyszerre érzéki, melankolikus és robbanékonyan improvizatív.

Elsa családjában szinte mindenki zenész. Kuba leghíresebb zeneakadémiáját végezte el, majd énekesi diplomával Havannában tanított, és a legrangosabb fesztiválokon aratott sikert. Olyan, világszerte ismert előadókkal szerepelt együtt, mint Al Di Meola, Carlos Santana, vagy a Buena Vista Social Club szólistái: Omara Portuondo és Ibrahim Ferrer.

A Rumba Caliente együttest, amely az énekesnőt kíséri, Winand Gábor vezeti, egyben szaxofonon és fuvolán játszik, Petz Bálint gitározik, Barcza Horváth József bőgőzik, Szabó Csaba ütőhangszereken játszik. Az együttes az eredeti kubai zenei műfajok: a salsa, a cha-cha-cha, a mambo, a rumba mellett gitárral és kis ütősökkel játsza a guajirát és a gyors guangancot is.

Krasztev Péter, a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet igazgatója mindehhez hozzátette az MTI-nek, hogy szinte Kassára, Szlovákia második legnagyobb városába költöztek egész októberre, és ott kívánják bemutatni a szlovák és a magyar közönségnek a kortárs magyar kultúrát és annak előadóit, a művészeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását