2024. május 2. - Zsigmond

Liberális főpolgármester 2010 után is

A liberális gondolkodás fennmaradásához Budapesten 2010 után is liberális főpolgármesterre van szükség, ezért a fővárosi SZDSZ-nek mielőbb meg kellene találnia Demszky Gábor utódját - jelentette ki Bőhm András kedden az MTI-nek.
2007. október 2. kedd 17:44 - Hírextra

John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője közölte: Demszky Gábor főpolgármester és a fővárosi SZDSZ feladata jelenleg nem az utódkeresés, hanem a párt választási programjának a megvalósítása. Három évvel a választások előtt nem aktuális és nem is indokolt dönteni a főpolgármester-jelöltről.

Bőhm András, az SZDSZ fővárosi és országgyűlési képviselője előzőleg elmondta, hogy Demszky Gábor hétfő esti nyilatkozata után, amelyben a főpolgármester a Hírszerző internetes portálnak megerősítette, hogy 2010-ben nem indul újra a főpolgármesteri posztért, különösen indokolt, hogy az SZDSZ kiválassza és menedzselje az új főpolgármester-jelöltet. De az is indokolt, hogy a kiválasztott jelölt ne Demszky Gábor, hanem a párt jelöltje legyen - tette hozzá.

A párt fővárosi frakcióját a múlt őszi választásokig vezető Bőhm az Index hírportálnak adott hétfői nyilatkozatát megerősítve leszögezte, hogy Demszky Gábor "utóbbi évekbeli főpolgármesteri teljesítménye, machiavellista hatalomgyakorlása" rossz fényt vet az egész SZDSZ-re. Ez a fővárosi politika könnyen "az SZDSZ végzetét okozhatja, mert ha csak kevesen is fordulnak el tőlünk, az már veszélybe sodorhatja a parlamentbe kerülésünket".

Bőhm András úgy véli, hogy a fővárosi liberális politika mára elveszítette korábbi hitelét. Ez jórészt a múlt őszi "felelőtlen kampányígérgetési dömping" következménye. Pedig ekkor már tudott volt, hogy a parlamentben a koalíciós pártok népszerűtlen, megszorító intézkedésekről határoztak.
John Emese frakcióvezető az MTI-nek elmondta, hogy Bőhm Andrással csak abban az egyben ért egyet, hogy a liberális gondolkodás fennmaradásához Budapesten 2010 után is liberális főpolgármesterre van szükség. Hozzátette, hogy Bőhm András többi megnyilatkozása elszomorítja őt.
A frakcióvezető kifejtette: tudomásul veszi, hogy Bőhm András a jelenleginél intenzívebb politikai közéleti szerepre készül. Sajnálattal tölti azonban el az, hogy párttársa mindezt csak a városvezetés támadásával tartja elképzelhetőnek. John Emese szerint, ez azért is szomorú, mert képviselőtársa Demszky Gábor mellett az elmúlt években kiemelt szerepkörben vett részt a város irányításában. Meghatározó szerepe volt a fejlesztések előkészítésében és a fővárosi politika irányának kijelölésében, amit most erőteljesen kritizál.

A frakcióvezető úgy véli, hogy Bőhm Andrásnak "felelőssége van abban, hogy kritikáit először az érintettek bevonásával, az erre hivatott fórumokon fogalmazza meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását