2024. április 27. - Zita

Száznál is több túrázó tünt el

A Himaláján a napok óta tartó havazásban négy hegymászócsoport tűnt el, több mint 100 túrázóval. Közülük az orosz turisták csoportját már kimentették, a többi túrázóról egyelőre nincs hír-lözölte hétfőn az AFP hírügynökség. Az eltűntek között van egy ausz
2007. október 1. hétfő 13:04 - Hírextra
A Himaláján a napok óta tartó havazásban négy hegymászócsoport tűnt el, több mint 100 túrázóval. Közülük az orosz turisták csoportját már kimentették, a többi túrázóról egyelőre nincs hír-lözölte hétfőn az AFP hírügynökség. Az eltűntek között van egy ausztrál és hét német állampolgár is. A túracsapatok múlt hét elején indultak el a 3133 méter magasan fekvő badrinati hindu templomhoz.Az indiai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy magyar tagja is lenne annak a négy hegymászó csoportnak, amelyek két napja eltűntek a Himaláján. Szántó Attila, a nagykövetség munkatársa a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az indiai hatóságok sem jelentették nekik azt, hogy magyarok lennének a csoportokban.

Kereső csapatot küldtek a Himalájára a szerdán eltűnt öt indiai katonai hegymászó után - írta a The Times of India angol nyelvű indiai napilap internetes oldalán hétfőn. Korábban az indiai légierő helikoptere kimentette négy orosz turistát és négy indiai vezetőt.

Az indiai katonák szerdán jelentkezett utoljára. Akkor azt jelentették, hogy az erős havazás miatt elhagyják magaslati táborukat. A mentőakciót akadályozhatják a még mindig rossz időjárási viszonyok.

Az öt hegymászó katona az Kumaon ezred 13. hegymászó expedícióján tűnt el. A küldetés célja a Nanda Devi csúcs magasságának megmérése és az oda vezető turista útvonal megtisztítása volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását