2024. április 23. - Béla

Navracsics szerint Gyurcsány nem menekülhet

Gyurcsány Ferencnek pártelnökként felelőséget kell vállalnia azokért a párttagokért, akik az MSZP-n belüli pénzelosztási mechanizmust működtetik - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Budapesten.
2007. október 1. hétfő 16:04 - Hírextra
"Nem menekülhet a felelősség elől azzal, hogy ez egy három évvel ezelőtti történet, hogy ő ugyan akkor miniszter volt, de nem tudott mindenről. A helyzet az, hogy ő most, pártelnökként politikai felelősséget kell, hogy vállaljon azokért a párttagokért, akik működtetik az MSZP-n belüli pénzelosztási mechanizmust" - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Gyurcsány Ferenc egykori ifjúsági- és sportminiszterként és MSZP-elnökként is felelős - fűzte hozzá.

Az MTI azon kérdésére, hogy ez a politikai felelősség a Fidesz szerint azt jelenti-e, hogy Gyurcsány Ferencnek távoznia kell-e miniszterelnöki posztról, az ellenzéki frakcióvezető azt mondta: a Fidesz egy éve mondja, hogy kormányfőnek le kellene mondania, ezt a véleményt fenntartják.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: pártja továbbra is követeli, hogy a kormányfő hozza nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben tett vallomását.

Navracsics Tibor szerint az állami intézményrendszer mellett egy, a szocialisták által felállított pénzelosztási szisztéma is működik, amely egy belső kör kívánalmainak megfelelően osztja szét a forrásokat. Ennek elemei a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz megy program, a vidékfejlesztési irodák és a kistérségi hálózat - mondta a politikus.

A Lamperth Mónika által egy évvel ezelőtt megfogalmazott koncepció üzemszerű működését mutatja az is, hogy a regionális területfejlesztési tanácsok élére politikailag aktív kormánypárti képviselők kerültek - tette hozzá a frakcióvezető.

Gyurcsány Ferencet múlt kedden hallgatta meg a Zuschlag-ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Szilvásy György tárca nélküli miniszter pénteken, Jánosi György szocialista országgyűlési képviselő szombaton tanúskodott a főügyészségen. A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János előzetes letartoztatását, egy héttel később a politikus személyi titkárát, Lados Istvánt is előzetesbe helyezték.

Weiszenberger László kistérségi megbízott, az MSZP önkormányzati képviselője a Hír Tv szerda este bemutatott, rejtett kamerával készült felvételén az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását