2024. április 25. - Márk

Fedett uszoda épül

A debreceni Keletterv Kft. tervezheti meg Miskolc fedett sportuszodáját, a másfél milliárd forintos beruházást várhatóan 2009 végén adják át - jelentette be Káli Sándor polgármester sajtótájékoztatón hétfőn.
2007. október 1. hétfő 11:11 - Hírextra

A miskolci önkormányzat idén márciusban nemzetközi építészeti tervpályázatot írt ki a városi sportuszoda megtervezésére, 17-en pályáztak, a szakmai zsűri hat pályaművet díjazott - mondta a polgármester.

Az első díjat megosztva három három tervezői iroda, illetve társaság kapta. Mindhármukat, úgynevezett hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos közbeszerzési eljárásra hívta meg az önkormányzat, a bíráló bizottság végezetül a Keletterv pályázatát tartotta minden szempontból a legjobbnak.

Káli Sndor elmondta: a tervek alapján Miskolcon, az Egyetemváros sportlétesítményei közelében épül meg az uszoda, amelyben egy 50x25 méteres, tíz sávos versenymedence, egy 25x10 méteres bemelegítő medence, nézőtér, öltözők, szociális blokkok és kereskedelmi egységek kapnak helyet.
A terv egyébként kiemelten kezeli az alternatív és környezetbarát energia felhasználását, a létesítmény tetőszerkezetén napkollektorokat helyeznek majd el.

A kivitelezés várhatóan jövő év első negyedében kezdődik és 2009 harmadik, negyedik negyedévében fejeződik be.

Az uszoda megépítéséhez a központi költségvetés egymilliárd forintot biztosít, a miskolci önkormányzat pedig félmilliárd forintot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását