2024. április 25. - Márk

Felmentették a Volán vezetőit

Felmentette a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a Békés megye Körös Volán három egykori vezető beosztású dolgozóját a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének vádja alól, az ítélet nem jogerős - közölte az MTI-vel a bíróság sajt
2007. szeptember 28. péntek 16:17 - Hírextra

Ócsai Beatrix elmondta: a három vádlottat bizonyítottság hiánya miatt mentette fel a bíró csütörtökön, s mind az ügyész, mind a védelem három nap gondolkodási időt kért, hogy eldöntsék kívánnak-e fellebbezni.

A három vádlott 1996 és 2000 közötti tevékenységének időszakában az első vádirat szerint a vállalat több millió liter gázolajat vásárolt különböző cégektől, amelyek nem rendelkeztek a forgalmazáshoz szükséges nagykereskedelmei, vagy jövedéki engedéllyel, illetve még nem bejegyzett társaságok voltak.

A több mint négy éven keresztül folytatott tranzakciók következtében a közlekedési társaságnál több mint 250 millió forintos adóhiány keletkezett, amelyet a társaság utóbb megtérített.

A Körös Volánnál lezajlott gázolaj adás-vétellel kapcsolatban az üzemanyagot eladó, illetve szállító gazdasági társaságok egykori vezetőjét D. Pétert már jogerősen kilenc évre elítélte a Békés Megyei Bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását