2024. április 29. - Péter

Bajnai: nem uniós pénzről beszélt Weiszenberger

Nem uniós pénzekről van szó a HírTv szerdán nyilvánosságra hozott felvételén, amelyen Weiszenberger László a pályázati összegek "lefölözéséről" beszél - jelentette ki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter újságírók előtt pénteken.
2007. szeptember 28. péntek 18:37 - Hírextra
A HírTv által szerdán nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételen nem uniós pénzek lefölözéséről beszél Weiszenberger László - jelentette ki Bajnai Gordon pénteken újságírók előtt. Kollégái ugyanis az elmúlt másfél napban 17600 darab - 2004 és 2006 között beérkezett - nyertes és nem nyertes pályázatot néztek át, azonban ezek közül egyik sem az érintett kunfehértói Rózsa Motel támogatásáról szólt - közölte. Véleménye szerint tehát a vádak - legalábbis az uniós pénzekre vonatkozó részeik - megalapozatlanok. Ennek hátterében valami "hazugság, félreértés, blöff, provokáció, vagy más áll", ezt már a rendőrségnek kell kideríteni - fogalmazott a tárcavezető.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a pénteki feljelentésen túl egy bejelentéssel fordult az illetékes Bács-Kiskun megyei főügyészséghez, ahol azt kérte, hogy tájékoztassák őt minden információról, mert a minisztérium is szeretné segíteni a nyomozást.

Bajnai Gordon azt nem tudta megmondani, hogy a felvételen milyen pályázatról lehet szó. Azt azonban határozottan visszautasította, hogy az ország jövőjét jelentő uniós pénzekkel kapcsolatosak.

A miniszter megismételte, hogy ennyi pénz körül biztos lesznek "mutyizásra" próbálkozások, ám aki ilyet tesz, azt előbb-utóbb elkapják. Mint mondta hallott már híreszteléseket visszaélésekről, még arról is, hogy valaki az ő nevével él vissza vidéken, hogy nála el lehet intézni "dolgokat". Eddig egy esetben tudta meg az illető nevét, kiderült azonban, hogy álnévről van szó. Mindenesetre az ilyeneket jelenti a nemzetbiztonság felé.

A HírTv szerdán hozta nyilvánosságra azt a rejtett kamerával készült videófelvételt, amelyen Weiszenberger László kiskunhalasi kistérségi megbízott, a városi önkormányzat szocialista frakciójának tagja arról beszél egy vállalkozónak, hogy pénzért cserébe segíteni tud neki pályázati pénzforrások elnyerésében. Az ügyben már nyomoz a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség, pénteken pedig az önkormányzati minisztérium feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását