2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Lehet pályázni a kórházra

Pályázatot ír ki a főváros a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ egészségügyi célú hasznosítására - döntött csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A megszavazott előterjesztés szerint az intézményt bérbeadják, a bérlő a jelenlegihez hasonló
2007. szeptember 27. csütörtök 15:23 - Hírextra
Az egészségügyi miniszter márciusi határozata megszüntette az államilag finanszírozott fekvő és rehabilitációs ellátást a Schöpf-Merei Kórházban. A főváros szerint azonban az intézmény szülészeti-nőgyógyászati gyakorlatára, szakmai elismertségére való tekintettel indokolt lehetőséget adni arra, hogy a munkát piaci alapon folytathassák.

A pályázati elbírálásnál hasonló ajánlattétel esetén előnyt élvez az az orvosokból álló társaság, amely jelenleg is a kórházban dolgozik - mondta el a Független Hírügynökségnek korábban Horváth Csaba egészségügyi főpolgármester-helyettes.

A közgyűlési vitában Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa azt mondta: a főpolgármester nem tett meg mindent a kórház megmentéséért. Az ellenzék álláspontja szerint néhány hónap múlva felülvizsgálják az eredeti miniszteri határozatot, addig a fővárosnak a Schöpf-Merei jelenlegi menedzsmentjével együtt kellene működtetnie az intézményt. Szolnoki Andrea, a közgyűlés egészségügyi bizottságának szabad demokrata elnöke szerint viszont ez az utolsó lehetőség, hogy a kórházban mégis egészségügyi tevékenység folyhasson, és ne szűnjön meg.

Az állami finanszírozás megszűnése óta a kórház korábbi orvosainak és egészségügyi dolgozóinak egy része térítésért végzi az ellátást: egy szülés például 130 ezer forintba kerül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását