2024. június 2. - Kármen, Anita

Kinek a zsebében vannak az uniós pénzek?

Gyurcsány Ferencnek számot kell adnia arról, hogy milyen módszerekkel kerületek magánzsebbe uniós pénzek, kik kaptak ebből és mennyit - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Nógrádi Zoltán, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának fideszes tagja
2007. szeptember 27. csütörtök 15:27 - Hírextra

Mint mondta, a miniszterelnöknek arról is számot kell adnia, hogy milyen minisztériumokhoz került a pénzekből és azt mire fordították. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy bár Gyurcsány Ferenc a feketegazdaság visszaszorításáról sokat beszél, a kormányon és a szocialista párton belül "tombol a feketegazdaság".

Nógrádi Zoltán emlékeztetett, hogy a Fidesz már korábban is megmondta, hogy nincs minden rendben az uniós pénzek körül, hiszen 2004 és 2006 között több ezer milliárd forint érkezett az országba, az életminőség mégsem javult. Mint mondta, Orbán Viktor pártelnök is beszélt már erről, ám emiatt kormányfő hazugnak nevezte.

A HírTv szerdán hozta nyilvánosságra a felvételt, amelyen a volt kiskunhalasi kistérségi megbízott, Weiszenberger László azt ecseteli, hogyan fölözték le annak idején az uniós pályázatokat. A 2005-ös felvételen a politikus elmondja, hogy a sikeres pályázók által visszaosztott milliókat "a minisztériumba kellett vinnie", és ő ebből kapta meg a saját részét. Weiszenberger László ellen - aki most Kiskunhalas egyik szocialista önkormányzati képviselője - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyomoz.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását