2024. május 5. - Györgyi

Nagy Péter tündöklése és bukása

Szakításban remekelt, lökésben kiesett, így összetett eredmény nélkül maradt Nagy Péter, a pekingi olimpiára kvalifikáló thaiföldi világbajnokságon az utolsó napon, a magyar csapatból utolsóként színre lépett súlyemelő.
2007. szeptember 26. szerda 10:18 - Hírextra

Alig egy órán belül járta meg a mennyet és a poklot a szegediek 21 esztendős erős embere, aki a plusz 105 kilósok között, a 12 óriást felvonultató B csoportban szerepelt.

Szakításban 162 kilón kezdett, jól, aztán egy nagy ugrás, és pompás folytatás következett: eredményesen jutott túl a 170-en, mi több, a 173 kg-on is, negyedik helyen zárva a fogásnemi "részversenyt". Reményteljesebb nyitányt elképzelni sem lehetett, különösen annak fényében, hogy a tavalyi, dominikai vb-n a kategória magyar bajnoka - 167 kilós szakítása és 195 kg-os lökése révén - 362 kg-mal a 17. helyen végzett az összetettben. Úgy festett, most még előbbre lép, és biztos pontszerző lesz, amihez - a 13 legjobbat felvonultató A csoport eredményeit is figyelembe véve - az első 25-ben kellett (volna) végeznie.

Csakhogy a sikert kudarc követte lökésben: Nagy nem bírt a nyilvánvalóan túl magasan megválasztott kezdősúlyával, a 198 kilóval. Bár küzdött, mindhárom kísérlete hiábavalónak bizonyult, így kiesett, s a fogásnemi búcsú miatt összetett eredménye sem lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását