2024. március 29. - Auguszta

Háborog az Új Generáció

Megdöbbentő az SZDSZ ifjúsági tagozata szerint az, hogy hétfőn a parlament a szocialista képviselők szavazati nyomán nem függesztette fel Juhászné Lévai Katalin mentelmi jogát, holott a mentelmi bizottság a felfüggesztést javasolta.
2007. szeptember 26. szerda 10:35 - Hírextra
Juhászné Lévai Katalin, szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a Legfőbb Ügyész kezdeményezte közokirat-hamisítás gyanúja miatt. A mentelmi bizottság múlt héten döntött úgy, hogy javasolja az Országgyűlésnek mentelmi jogának felfüggesztését, az indoklás szerint mind az Országgyűlés tekintélyének megóvása, mind a képviselő tisztázásának érdekében. Az országgyűlési képviselők többsége a hétfői ülésen ennek ellenére nem támogatta a szocialista politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

A fiatal liberális politikus az MSZP frakcióvezetőjének írt nyílt levélben emlékeztetett arra, hogy a Fidesz vezette koalíciós kormány idején az MSZP és az SZDSZ képviselői is kifogásolták, amikor több közvádas ügyben nem adta ki a parlamenti többséges az érintett képviselőket. Takács Flóra, az Új Generáció elnöksége nevében arra kérte Lendvai Ildikót, hogy a jövőben a mentelmi jog eredeti, alkotmányos funkciójának megfelelő viselkedésre hívja fel képviselőcsoportját.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását