2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bírálat a nagyhatalmaknak

Önteltnek nevezte a nagyhatalmakat és Irán békés szándékairól beszélt Mahmud Ahmedinedzsád iráni elnök az ENSZ 62. ülésén New Yorkban. Az európai idő szerint szerda hajnalban elhangzott beszédben ismét hangsúlyozta: Irán nukleáris fejlesztései kizárólag b
2007. szeptember 26. szerda 09:03 - Hírextra
Az iráni elnök szerint a nagyhatalmak veszélyeztetik az emberi jogok érvényesülését és destabilizálják a nemzetközi rendszert. Ahmedinedzsád bár egyszer sem mondta ki az Egyesült Államok nevét, többször utalt Washingtonra, mint hatalomra, amely titkos börtönöket tart fenn, független államokat támad meg és lehallgattatja saját állampolgárait.

Perzsa nyelvű felszólalásában az iráni elnök bírálta az ENSZ-t is, szerinte a világszervezettel visszaélnek a második világháborút megnyerő nagyhatalmak. Ahmedinedzsád kitért Irán atomprogramjára is, ismét kijelentette, országa kizárólag polgári célokra fejleszti nukleáris kapacitását.

Az Iráni Iszlám Köztársaságot azzal vádolja az Egyesült Államok, hogy titokban atombomba kifejlesztésén dolgozik, ezért szigorú gazdasági és politikai szankciókat szorgalmaz a közép-ázsiai országgal szemben. Az utóbbi hetekben gyakran merült fel a francia, brit és amerikai sajtóban, hogy az Egyesült Államok háborút tervez Irán ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását