2024. április 29. - Péter

Túl sokat adóznak a motorosok

12 ezer motoros demonstrált múlt hét szombaton a Dózsa György úton. A motorosok a tavalyi demonstrációhoz hasonlóan a motoros összetartást és érdekképviseleti erejüket szerették volna bemutatni egy nyugodt és politikamentes rendezvényen.
2007. szeptember 25. kedd 11:50 - Hírextra
A motorosokat keményen érintő súlyadó változás ügyében még nem zárultak le a tárgyalások a szaktárca illetékeseivel, így az ismételten magas részvételi szám üzenet is egyben e kérdés rendezésének szükségességére.

A szervezők kérdőívek formájában tudakolták meg a motorosoktól, motorjaik - a teljesítményadó számításában releváns - adatait. Illetőleg két számítási módot is kidolgoztak a jelenlegi magas adószint mérséklésére, melyről szintén megkérdezték a résztvevők véleményét.

A kérdések között szerepeltek véleményfelmérésként az RRACE MONO KRESZ módosításokra vonatkozó javaslatai is.

Az összesített eredmények fogják meghatározni a szervezet jövő évi akciósorozatát, illetőleg módosítási javaslatait is.

Közel 7000 kérdőívet sikerült a helyszínen kitöltetni a résztvevőkkel, mely a magyar teljes motorkerékpár állomány 5%-át, míg a valóban rendszeresen használt motorpark 10%-át reprezentálja.

A motorosok ezután figyelemfelhívó felvonulást tartottak a városban, a Dózsa György útról a Pesti alsó rakparton át az M1-M7 kivezető szakaszáig. A motorosok a Parlament alatt elvonulva kürtszóval jelezték a törvényhozók felé elégedetlenségüket. A több mint 4 km-es menetoszlopot a rendőrség profi módon biztosította. Atrocitások és balesetek nélkül zárult a békés rendezvény.

www.rrace.hu

RRACE MONO
Kiadó: RRACE-MONO Motoros Nonprofit Érdekvédelmi Szervezet
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását