2024. május 17. - Paszkál

Szili fogalmakkal menne neki a válságnak

Szili Katalin szerint a válság leküzdéséhez különösen fontos a párbeszéd, az egymásért való küzdelem és az, hogy reményt adjanak az embereknek.
2009. május 1. péntek 15:05 - HírExtra
Az Országgyűlés elnöke, Pécs szocialista polgármesterjelöltje erről az MSZP majálisán beszélt a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

"Legyen párbeszéd, egymásért való küzdelem és adjunk reményt a közösségeknek, mert csak így tudjuk magunkat erőssé tenni abban a viharban, amelyet a gazdasági és bizalmi válság teremtett" - fogalmazott a politikus.

Szili Katalin megjegyezte: a rendszerváltás után húsz évvel látszik, hogy a piacgazdaságnak sokan nem nyertesei, hanem vesztesei lettek Magyarországon. Az emberek egy része elvesztette munkahelyét, s a kormányzati törekvések ellenére erős polarizáció jelent meg a társadalomban.

Hozzátette, mára az is nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarország gazdaságát az öt évvel ezelőtti európai uniós csatlakozás sem tette védetté a világ különböző hatásaival szemben.
"Számomra ezért 2009 május elseje nemcsak a munka és a munkások, hanem a közösség, a szolidaritás ünnepe is" - közölte Szili Katalin.

A házelnök megítélése szerint a jövőben olyan közösség összekovácsolására lenne szükség Magyarországon, amelyben nem a pártpolitikai erők vitája a lényeg, hanem az, miként tudunk együttműködni közös céljaink érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását