2024. április 29. - Péter

Nem lesz különbség gazdag és szegény között

Nem válogatnak majd a biztosítók az emberek között az alapján, hogy kinek mennyi a jövedelme - mondta az egészségügyi miniszter az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában.
2007. szeptember 25. kedd 10:08 - Hírextra
Horváth Ágnes szerint így az alacsony keresetűek is ugyanolyan ellátást kapnak, mint a tehetősebbek. A hétfő esti koalíciós megállapodás szerint összesen 22 pénztár lesz, ebből 18 a megyékben, míg 4 a fővárosban és Pest megyében. A pénztárakat az állam alapítja, a biztosítók a kisebbségi tulajdonrészekre licitálhatnak majd. Az első félévben bárki eldöntheti, hogy a lakóhely szerint illetékes pénztárral szerződik, vagy más társaságot választ. Ezután évente lehet majd biztosítót váltani. Ha az Országgyűlés elfogadja a jogszabályt, az új rendszer januártól lép életbe - számolt be az RTL Klub reggeli Híradója.

A tervek szerint a jogszabályokban alulról és felülről is korlátozzák majd az egy biztosítóhoz tartozók számát, minimum fél, maximum másfél millióan tartozhatnak majd egy-egy társasághoz az elsődleges tervek szerint.

A koalíciós pártok képviselői szerint tartható a korábban vállalt határidő és október közepéig elkészülnek a törvényjavaslattal. Az alapelvekben megegyeztek a kormánypártok, a politikai egyeztetések után intenzív szakmai munka kezdődik - hangzott el hétfőn Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Kökény Mihály az egészségügyi bizottság szocialista elnökének közös sajtótájékoztatóján.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását