2024. április 26. - Ervin

Élj egészségesebben és nyerj!

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) és az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EME) szervezésében, a munkavállalók és munkaadók részére meghirdetett - második - életmódváltó csapatverseny kampányindító mérlegeléssel (mázsálással) indul szept
2007. szeptember 25. kedd 15:02 - Hírextra

A "közösen könnyebb" mottójú versenyre 2007. október vége és 2008. május eleje között hívják a munkahelyi csapatokat. A cél, hogy a versenyzők egészsége, közérzete kedvező irányba módosuljon a munkahelyen közösen elsajátított „életmódváltás" segítségével.

Az OEFI és az EME tavalyi programjában – a tudatos táplálkozásnak és rendszeres testedzésnek köszönhetően – 16 megye több mint 120 csapatának 850 versenyzője fogyott összesen 1484 kilogrammot, azaz közel másfél tonnát. Derékbőségükből 25 métert adtak le a résztvevők. A szerdai mérlegelésen az új munkahelyi csapatok mellett a tavalyi győztesek is megjelennek.

A programot kidolgozó szakemberek együttműködésre kérik fel a vállalatok, intézmények vezető döntéshozóit, illetve a munkahelyi étkeztetők és büfék üzemeltetőit. A munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős, mindkét nemet képviselő csapatokkal nevezhetnek.

Az OEFI és az EME szakemberei, valamint a verseny támogatói módszertani ajánlást adnak a résztvevőknek az energiaegyensúly két alkotóelemének (táplálkozás és testedzés) témájában. A munkahelyi étkeztetők és büfék üzemeltetői pedig szakmai ajánlást kapnak, hogy kínálatuk egészségesebb legyen. Ismertetik a munkahelyi testedzési, sportolási lehetőségeket, a gyakorlati kivitelezést.

(A mérés a 2 km-es finn gyaloglóteszttel történik.) Biztosítják, hogy e-mailen és telefonon folyamatos legyen a kapcsolattartás, sőt, igény eseten akár személyes konzultációt ajánlanak.
A második életmódváltó verseny legeredményesebb csapatai és tagjai ezúttal is kapnak - a fogyás lehetősége mellé - külön jutalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását