2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csisztu Zsuzsa újabb rágalmazási pert nyert

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon jogerősen lezárult az a büntetőügy, amelyben a Blikk újságíróját bűnösnek találták nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében - tudta meg az MTI Csisztu Zsuzsától, akinek nem ez az első, médiával szemben m
2007. szeptember 25. kedd 22:43 - Hírextra

A bíróság a valótlan és rágalmazó tényállítás miatt a Blikk újságíróját egy év próbára bocsátotta.
Az ítéletet a vádlott és jogi képviselője még a tárgyaláson tudomásul vette, fellebbezni nem kívántak. A bírósági eljárás során az újságíró arra hivatkozott, hogy a sérelmes cikkben közölt valótlan információt a műsorvezető volt férjétől szerezte.

A büntetőeljárás a Blikknek egy két évvel ezelőtti számában megjelent cikkben olvasható, becsületsértő kijelentések miatt indult meg.

Amint Csisztu Zsuzsa az MTI tudósítójának elmondta, ez az ítélet újabb bizonyítéka annak, hogy egyes sajtóorgánumok "rágalmazó kijelentésekkel igyekeznek példányszám-növekedést elérni, anélkül, hogy egy pillanatra is belegondolnának, micsoda károkat okoznak annak, akiről éppen írnak".

Zsuzsa már régebben elhatározta, hogy a számára különösen sérelmes cikkek miatt mindig polgári vagy büntetőbíróságon fogja magát "tisztázni".

A bíróságok túlterheltsége miatt évek telnek el, mire lezárulnak a perek, de a műsorvezető hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy az közben eltelt idő során csökkent volna a bántó mondatok okozta fájdalom.

Csisztu Zsuzsa az MTI munkatársának felsorolta, hogy pert nyert már a Star című hetilap, valamint a Napi Ász ellen.

Tudatta a távirati irodával azt is, hogy a Legfelső Bíróság egy másik esetben jogerősen egy évre próbára bocsátotta a Népszabadság egyik újságíróját egy róla szóló cikkben szereplő tényállítások miatt.

Ugyancsak pert nyert első fokon - közölte a műsorvezető - Obersovszky Péternek az Öljétek meg a Tévémacit! című könyvében olvasható kijelentéseivel kapcsolatban. A bíróság akkor hatmillió forint nem vagyoni kár megfizetésére és a Népszabadság mellékletében közzétett bocsánatkérésre kötelezte a könyv szerzőjét.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását