2024. május 17. - Paszkál

Bomba robbant a rendőrőrs előtt

Bomba robbant csütörtökön hajnalban egy baszk város rendőrőrse előtt, közölte a rendőrség szóvivője. A támadásban senki sem sérült meg. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki követte el a merényletet, de a gyanú azonnal az ETA baszk felszabadítási szervezetre
2007. szeptember 25. kedd 12:17 - Hírextra
A pokolgép hajnali fél kettőkor robbant fel Zarauz város rendőrőrse előtt, betörve több közeli épület ablakát - közölte a rendőrség szóvivője. A detonációtól egyméteres kráter keletkezett, de a támadásban senki sem sérült meg.

A szóvivő elmondta: még nem tudják, hogy pontosan ki helyezte el a robbanószerkezetet a baszk város rendőrőrse előtt, de azt gyanítják, hogy az ETA emberei telepítették a bombát. Tíz nappal korábban a rendőrség szerint szintén a baszk felszabadítási szervezet helyezett el egy bombát egy rendőr autója alatt. Az ETA szeptember 10-én pedig Logorno városában, a védelmi minisztérium egyik épülete előtt próbált felrobbantani egy robbanószerekkel teli autót, de a merényletet a detonátor hibája miatt nem tudták végrehajtni.

A Baszkföld elszakadásáért harcoló ETA 2006-ban hirdetett tűzszünetet és tárgyalásokat kezdett a kormánnyal. A megbeszélések eredmény nélkül zárultak, mire az ETA 2006 decemberében felrobbantott egy parkolóházat a madridi repülőtéren. A szervezet júniusban jelentette be, hogy felmondja a tűzszünetet.

Az ETA egy független baszk állam létrehozását akarja Spanyolország északi és Franciaország déli részén. A 60-as évek óta küzd ezért fegyveresen, ezalatt több mint 800 embert ölt meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását