2024. március 2. - Lujza

Nyomoznak a csecsemőhalál ügyében

Nyomozást indított a rendőrség az otthonszüléses csecsemőhalál ügyében - erősítette meg az MTI-nek a TV2 Tények információját a BRFK sajtóügyeletese hétfőn.
2007. szeptember 24. hétfő 10:39 - Hírextra

Unger Pál elmondta: ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt indított eljárást a rendőrség.

Az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: azért ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, mert az ügy körülményeinek tisztázására további szakértői vizsgálatokra van szükség.

Szeptember 15-én meghalt egy újszülött Budapesten, akit otthonszülés során akart világra hozni édesanyja egy XII. kerületi születésházban, de a szülés során komplikációk merültek fel.

A világhálón egy XII. kerületi szülőházat lehet találni, a Napvilág születésházat. A születésház honlapja a szules.hu portálon található. Ezen a bábák címszó alatt egyedüliként Geréb Ágnes neve olvasható. A honlapon Geréb Ágnes beszámolt a tragédiáról.

Az eset kapcsán szakmai vita bontakozott ki, miközben az Egészségügyi Minisztérium közleményben tudatta, hogy a közeljövőben szabályozni fogja az otthonszülések szakmai és finanszírozási kérdéseit, mivel Magyarországon jelenleg teljesen szabályozatlan körülmények között hozzák világra gyermeküket az otthon szülő anyák.

A szaktárca közleménye szerint az otthonszülés ma Magyarországon tulajdonképpen "féllegális tevékenység", amit az európai országokhoz hasonlóan ugyan nem tiltanak, de az európai országoktól eltérően nem is szabályoztak még.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását