2021. szeptember 22. - Móric

Görényolimpiát tartanak

Kutyabemutatókkal, kisállat kiállítással, szaktanácsadással és még sok érdekes programmal várják az érdeklődőket a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán szeptember 29-én, szombaton az Állatbarát Nyílt Napon.
2007. szeptember 24. hétfő 12:13 - Hírextra

Az állatok világnapja (október 4.) alkalmából a Felelős Állatbarátok Egyesülete hetedik alkalommal rendez programokat azzal a céllal, hogy megemlékezzen az állatok szeretetéről és tiszteletéről, valamint rávilágítson az állattartás előnyeire.

A változatos programok 10-16 óráig tartanak az Egyetem parkjában és Aulájában (VII. ker. István utca 2.).

A "kutyasarokban" többek között lesz vakvezető, katasztrófa-mentő, terápiás, rendőrkutya és vadászkutya bemutató.

A program szünetében egy kuriózumnak tekinthető görényolimpiára is sor kerül. A Magyar Vadászgörény Klub által szerevezett versenyben a vadászgörények három versenyszámban, csőben futásban, pusziadásban és kupakhorgászásban mérik össze ügyességüket.

Az "állatsimogatóban" kutyák, görények, nyulak és kecskék érinthetők meg. A Nyílt Napon lehetőség nyílik lovaglásra és a lótartással kapcsolatos információk megszerzésére is.

Ezen túl lesz még kisállat-bemutató, filmvetítés, fotókiállítás, szaktanácsadás, kvízjáték és tengerimalac szépségverseny.

Idén is lesz örökbefogadás a Rex Alapítvány és az Állatsziget közreműködésével. Jelentős számú macska, kutya és vadászgörény vár új gazdára.

A rendezvény ideje alatt az Anatómiai Múzeum és az Állatorvos-történeti Múzeum is megtekinthető, továbbá a Kisállatklinikát szakmai vezetéssel nézhetik meg a látogatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását