2022. november 29. - Taksony

Buszvezetést lehet tanulni az Andrássy úton

Az Európai Autómentes Nap alkalmából a BKV., a BRFK, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, és civil szervezetek programjai várják szombaton Budapesten az érdeklődőket a közlekedés elől lezárt Andrássy úton.
2007. szeptember 22. szombat 16:16 - Hírextra

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. helyszínén felállított színpadon egész nap előadások és koncertek lesznek, itt bárki, aki rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal és betöltötte a 21. életévét, megtanulhat buszt vezetni a BKV szakemberei segítségével. Erre a célra egy kékszínű tanulójáratot bocsátott az érdeklődők rendelkezésére a vállalat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság roncsautókkal hívja fel a figyelmet a felelősségteljes közlekedési fontosságára.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szervezésében egy biciklis akadálypályán mehetnek végig a programban részt vevők. A bringasulit teljesítők fényvisszaverő mellényt kapnak.

A Levegő Munkacsoport a környezetvédelem iránt érdeklődőknek nyújt programokat: éghajlatvédelmi totó, ökológiai lábnyomteszt, textiltáskafestés és ügyességi játékok várják a kikapcsolódni vágyókat.
A forgalom elől lezárt Andrássy út egy 40 méteres szakaszát pázsittal borították be, amelyen babzsák foteleket helyeztek el.

Rengeteg a sportlehetőség is: lehet falat mászni, ugráló kötelezni, görkorcsolyázni, kosárlabdázni és számtalanféle biciklit kipróbálni.

Az Európai Autómentes Napot az Európai Unió hirdette meg, hogy felhívja a figyelmet a motorizáció által okozott városi zsúfoltságra, zajra, levegőszennyezésre és baleseti veszélyekre. Először 1997-ben a franciaországi La Rochelle-ben rendezték meg, majd 2000 februárjában az EU 13 tagállamának illetékes miniszterei nyilatkozatot fogadtak el a kezdeményezés támogatásáról.

Magyarország - elsőként az akkor tagjelölt országok közül - 2001-ben csatlakozott a felhíváshoz, mely arra kéri a lakosságot, hogy e napon környezetünk és egészségünk védelmében elsősorban tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral és gyalog közlekedjen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását