2024. április 19. - Emma

Közbeszerzési botrány Hevesben

Tizenhárommillió forintra büntette Heves önkormányzatát a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert közbeszerzés nélkül adta át egy magánüzemeltetőnek a város két szociális otthonának üzemeltetését - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az önkormányzat szocialista
2008. március 6. csütörtök 17:36 - Hírextra
Az indoklás szerint a jogügylet szolgáltatási koncessziónak minősül és a szerződés értéke meghaladja a 25 millió forintot, vagyis kötelező lett volna a közbeszerzési eljárás meghirdetése - idézte fel a döntőbizottság határozatát Sárándi István.

A tender, amelyet egyedüli pályázóként a Sors 2000 Kht. nyert, annál is inkább kétséges, mert a két idősotthon vagyonkezelését még azt megelőzően meghirdette a jobboldali többségű önkormányzat, hogy a működtetést átvette volna a Heves Megyei Önkormányzattól - tette hozzá a politikus.

A frakcióvezető elmondta, hogy az eredményhirdetést követően az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalhoz fordult az önkormányzat MSZP-frakciója. A hivatal pedig a Közbeszerzések Döntőbizottságához továbbította a beadványt - mondta Sárándi István.

Fellebbezést nyújt be a Fővárosi Bíróságon a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése ellen a település önkormányzata - tájékoztatta az MTI-t Heves polgármestere.

Csáki Zsigmond felidézte, hogy ellentmondás feszül az államháztartási és az önkormányzati törvény között abban a tekintetben, hogy egészségügyi-szociális szolgáltatás esetében szükséges-e közbeszerzési eljárás lefolytatása.

Az eljárás során ugyanazt a gyakorlatot követték, mint hasonló esetben az ország számos egyéb önkormányzata - mondta a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását