2024. március 29. - Auguszta

Nem engednek az észtek

Észtország megtiltja az orosz-német gázvezeték építését az ország tengeri partszakaszánál - jelentette be csütörtökön az észt kormányzópárt, a Pro Patria-Res Publica (RESP).
2007. szeptember 21. péntek 07:52 - Hírextra
A szibériai gázmezőket közvetlenül Németországgal összekötő csőrendszer (Pipeline) lefektetéséhez szükséges műszaki terepfelmérés tilalmát csütörtökön jelentette be Tallin.
A Berlin-Brandenburgi közszolgálati televízió (RBB) hírösszefoglalója szerint a legkisebb népességű - 1,35 millió fő - balti állam azért nézi rossz szemmel az orosz Gazprom, valamint a német Eon és Wintershall közös konzorcium gázvezeték-építését, mert annak pénzügyi, gazdasági előnyeiből - Lengyelországhoz hasonlóan - nem részesülnének.

A szoros orosz-német energiaügyi együttműködés legújabb projektjéről Vlagyimir Putyin moszkvai elnök még az előző berlini kancellárral (tegeződő jó barátjával) Gerhard Schröderrel állapodott meg. Németországban kisebb politikai vihart kavart, hogy a volt német kormányfő, röviddel a kabinetből való kiválása után elvállalta a Gazprom felügyelő bizottságának irányítását, évi 250 ezer eurós tiszteletdíjért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását