2024. május 11. - Ferenc

Százan tüntetnek a Magyar Rádiónál

Az újságírókkal együtt mintegy 100 ember jelent meg csütörtökön a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt, hogy a kormány távozását követeljék, majd petíciót adjanak át a közszolgálati intézmény elnökének.
2007. szeptember 20. csütörtök 18:52 - Hírextra

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlók alatt demonstrálók a tüntetés kezdetén az 1956-os forradalom áldozataira emlékeztek egyperces néma csenddel, felidézve, hogy az első fegyverek 51 évvel ezelőtt a rádió épülete előtt dördültek el. 

A szónokok arról beszéltek, hogy tavaly október 19-én és 20-án a rendőrök "ártatlan embereket" fogtak el, bilincseltek meg és vertek össze brutálisan, majd néhányukat a rádió udvarán hosszú órákig tartottak fogva. 

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője ismertette annak a petíciónak a tartalmát, melyet Such György rádióelnököknek kívánnak átadni. 

A demonstráció idejére a rendőrség kordonokkal zárta le a Bródy Sándor utca rádióhoz eső kereszteződését. A közelben mintegy 300 rendőr várakozik, többségük védőfelszerelést és rohamsisakot is visel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását