2024. április 25. - Márk

Tüzelőt kapnak a rászorulók

Tüzelőhöz juttatják a rászorulókat Nyíregyházán, illetve meleg helyiségeket biztosítanak azoknak, akik fűtési nehézségek miatt veszélyben lehetnek otthonukban a hideg napokon - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.
2009. január 9. péntek 08:40 - Hírextra
A rászorulók a nyírségi nagyváros polgármesteri hivatalának szociális irodáján igényelhetnek tüzelőt egy kérelem kitöltésével, s a tűzifát ki is szállítják a lakásukra - közölte a lap.

Az evangélikus egyház Oltalom Szeretetszolgálata pedig az Európai Unió támogatásával 1,5 milliárd forintos költségből kiépített korszerű szociális intézményében várja a rászorulókat, akik így meleg helyen tölthetik el a kritikus napokat. Hatvan-nyolcvan embernek tudnak helyet adni, harminc fekvőhely is rendelkezésre áll, s meleg ételt is kaphatnak a betérők. A Családok Átmeneti Otthonának szabad helyiségeit szintén megnyitják a téli krízisidőszakban.

Az önkormányzat vezetői intézkedtek arról is, hogy a helyhatóság és a különböző érintett szervezetek munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérjék a veszélyeztetett embereket, s jelezzék, kik szorulnak segítségre.

Szabolcsban a mostani télen eddig tizenegyen szenvedtek fagyhalált, volt közöttük nyíregyházi is, aki fűtetlen tanyáján hunyt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását