2024. április 26. - Ervin

Holnap kiderül, letartóztatják-e Zuschlagot

Pénteken dönt a bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János letartóztatásának ügyében - tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese csütörtökön az MTI-t.
2007. szeptember 20. csütörtök 11:59 - Hírextra

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a szerdán őrizetbe vett Zuschlag János gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta - közölte a bíróság szóvivője. Az előzetes letartóztatás tárgyában döntő nyomozási bírói ülés, amely nem nyilvános, pénteken délelőtt lesz a Szegedi Városi Bíróságon - tudatta Cseh Attila.

A volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Zuschlag János, aki korábban lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, miután a holokauszttal viccelődött, jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés tagja, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének elnöke.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását