2024. május 2. - Zsigmond

Legnagyobb veszélyben a gyalogosok és a biciklisták

"Évente 8000 gyalogos és biciklista hal meg és 300 ezren sérülnek meg az európai utakon, járdákon" - erre a tényre hívta fel a figyelmet dr. Gurmai Zita, a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság szocialista tagja felszólalásában.
2008. június 18. szerda 11:58 - Hírextra
Francesco Ferrari olasz liberális képviselő "A gyalogosok és más veszélyeztetett úthasználók védelméről" szóló jelentés együttdöntési eljárás keretében, első olvasatban 2008. június 17-én a késő esti órákban került megvitatásra, Strasbourgban.

A jelentés a bizottsági kezdeményezés megerősítése, amely egy, az aktív biztonság erősítésére irányuló intézkedéscsomag bevezetését irányozza elő, ami a várakozások szerint hozzájárul a közlekedési balesetek mérsékléséhez. A képviselő asszony méltatta kollégája munkáját, mely az eredeti terveknél korábban tenné kötelezővé olyan új gyalogosvédelmi technológiák alkalmazását, mint a "fékrásegítő" aktív biztonsági rendszer.

Mindemellett a passzív biztonsági technológiák folyamatos fejlesztésére is megfelelő figyelmet kell szánni, amelyben a képviselő asszony a gyártók segítségét is kérte, hiszen erre is nagy szükség van a célok megvalósítása érdekében. A cél pedig nem lehet más, mint az emberi élet védelme.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását