2024. április 29. - Péter

Nincs intő, ha nincs ünneplő

Osztályfőnöki intő, elkülönítés: több iskolában ezzel büntették a tanévnyitókon nem megfelelő öltözékben megjelenő diákokat. Az iskola legfeljebb csak kérheti az ünneplőruhát, annak hiányát nem szankcionálhatja - írja a Népszabadság.
2007. szeptember 17. hétfő 10:30 - Hírextra

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért szervezet elnöke szerint volt olyan általános iskola, ahol különtermekbe gyűjtötték, vagy be sem engedték a tanévnyitóra a nagy hőség miatt rövidnadrágban vagy szandálban érkező gyerekeket.

Keszei Sándor szerint a szülők is tudják, hogyan illik megjelenni egy iskolai ünnepélyen, de sokuknak nincs pénze a nyári szünetben kinőtt cipő és ruha pótlására. Sok szülői panasz érkezett azért is, mert a hétvégi tanévnyitók miatt meg kellett szakítaniuk a nyaralásukat.

Augusztus végén pedig olcsóbbak az árak a Balatonnál - ezért választja sok család ezt az időszakot. A korai tanévnyitóval kapcsolatban az oktatási biztos vizsgálatot indít, mert a tanév rendje szerint szeptember 3-án, hétfőn kezdődik a tanítás, így ekkortól lehetett volna bármire is kötelezni a diákokat.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását