2024. május 5. - Györgyi

Béketüntetés a Fehér Ház előtt

Több ezer tüntető követelte az iraki háború befejezését, az amerikai csapatok kivonását és az amerikai elnök, George W. Bush felelősségre vonását Washingtonban szombaton. A tüntetők között voltak Irakban elesett amerikai katonák családtagjai és veteránok
2007. szeptember 16. vasárnap 10:12 - Hírextra
A felvonulást szervező csoport szerint a rendőrség 197 tüntetőt letartóztatott a rendőrségi kordon átlépése miatt, tömegoszlatásra pedig paprikasprayt használtak.

A mintegy négy-hat ezres tömeg a Fehér Ház előtt gyülekezett, ahonnan az amerikai kongresszus épülete elé vonultak. Itt több tucat tüntető a hátára feküdt, hogy felhívják a figyelmet a halálos áldozatok számának növekedésére Irakban. Az ANSWER nevű szervező csoport célja a háború befejezése és a rasszizmus megszüntetése.

Az Irakban szolgáló amerikai csapatok főparancsnoka, David Petraeus hétfőn számolt be az iraki helyzetről az amerikai kongresszusnak. Jelentésében optimista volt és hatékonynak nevezte az elnök stratégiáját, ami alapján növelték az Irakban állomásozó csapatok létszámát.

Egy hétfői közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 62 százaléka gondolja úgy, hogy az iraki háború hiba volt. Korábban sosem volt ilyen magas ez az arány. A megkérdezettek 68 százaléka szerint a katonai vezetők vethetnek véget az iraki háborúnak, míg a demokrata többségű kongresszusban 21 százalék, az elnökben pedig csupán 5 százalék bízik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását