2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

40 millió hiányzik az ősfák megmentéséhez

40 köbméter cukor, négy rozsdamentes tartály és 2 földalatti bemutatóterem. Ezekre lenne szükség a Miskolcra szállított négy darab 8 millió éves mocsári ciprusfa megmentéséhez. A beruházáshoz 40 millió forintra lenne szükség. Ennyi pénze azonban egyelőre
2007. szeptember 16. vasárnap 17:26 - Hírextra
Az intézmény ezért a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a magánvállalkozások támogatásai mellett civilek adományaira is számítanak. A Bükkábrányban megtalált leletegyüttesről vasárnap tartottak előadásokat a múzeumban.

A négy 8 millió éves ősfát jelenleg faládákban tárolják a miskolci Herman Ottó Múzeum mellett. A 16 fából álló mocsári cipruserdőre a Mátrai Erőmű bükkábrányi bányájában találtak rá még júliusban. Az épen maradt ősfák egy részét nemrégiben Ipolytarnócra, a többit pedig Miskolcra szállították. Azóta kiderült: a borsodi megyeszékhelyre szállított ősfák konzerválásához legalább 40 millió forintra lenne szükség.

40 köbméter cukor, 4 tartály, 4 gyakorlatilag a borászatból ismert rozsdamentes acéltartály szükséges a konzerváláshoz. Ezek 4-4 millió forintba kerülnek. Valamint kell egy épület is, ahol az ősfákat konzerváljuk - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum régésze.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását