2024. június 12. - Villő

Országjárásra készülnek a szocialisták

Országjáró körutat kezdenek a hetekben az MSZP vezetői, a szocialista kormánytagok - jelentették be a párt vezetői szombaton, az MSZP politikai évadnyitó rendezvényén.
2007. szeptember 15. szombat 16:54 - Hírextra

A pártvezetők, miniszterek mintegy háromszáz várost, összesen ezer települést keresnek fel a következő fél évben, hogy találkozzanak az állampolgárokkal - tudta meg az MTI a rendezvényen résztvevő egyik, a neve elhallgatását kérő szocialista politikustól.

Párbeszédre van szükség "kint is és bent is", közelebb kell hozni a reformokat az állampolgárokhoz is, ezzel indokolták a körutat - fűzte hozzá.

Az MSZP vezetőinek az elmúlt időszakban nem ez az első országjáró körútja. Korábban Szemtől szembe címmel indított vitasorozaton értékelték a párttagsággal a kormány tevékenységét. A név nélkül nyilatkozó szocialista képviselő elmondta: várhatóan kampányegységek is létrejönnek a párton belül, hogy megszervezzék a jövő évre várható népszavazás és az európai parlamenti választás kampányát.

"Az elmúlt időszakban mindenki a reformokkal foglalkozott, de közben felszívódtunk az utcákról, a terekről, az aluljárókból, most vissza kell pakolni a standokat" - vélekedett. A rendezvényen Hiller István, az MSZP alelnöke, oktatási és kulturális miniszter az oktatás, a közoktatás helyzetéről beszélt, a szakképzés megújításáról. Mint mondta, a szakképzés megújításáról szóló programot pártvitára fogja bocsátani, hogy az alapelvekre ne csak a pártvezetés bólintson rá, hanem a tagság is.

Az évadnyitó zárt részén felszólalt még Lendvai Ildikó frakcióvezető és Kiss Péter alelnök, kancelláriaminiszter. A találkozót Gyurcsány Ferenc pártelnök zárta le a következő időszak feladatait ismertetve.

 
A frakcióvezető az egészségbiztosítás átalakításával összefüggésben azt mondta, meg kell állapodni a koalíciós partnerrel és meg is fognak állapodni, míg Kiss Péter a nyugdíjak értékállóságáról beszélt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását