2024. május 2. - Zsigmond

Magyar átok

Magyarellenes cselekedetnek tartja a Magyarok Világszövetsége (MVSZ), hogy Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti küldöttségvezetője "egy ellen-világszövetség létrehozását" kezdeményezi - jelentette ki Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke pénteki sajtótájé
2007. szeptember 14. péntek 13:01 - Hírextra

Patrubány Miklós szerint azzal a céllal tart tanácskozást pénteken a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, hogy az MVSZ-t "árnyékba szorítva megszülessen a szocialista párt által kitalált Magyar Világtanács". Úgy vélte, ugyanerről volt szó szeptember elején a szlovákiai Párkányban, ahol a határon túli magyar szervezetek vezetői tanácskoztak.

Közölte azt is: levélben kérte az Országgyűlés elnökét, hogy állítsák vissza a Magyarok Világszövetségének költségvetési támogatását, amit az Országgyűlés 2000 decemberében azzal az indokkal vont meg, hogy a szervezet ellen bírósági perek zajlanak. Patrubány Miklós hangsúlyozta, hogy az MVSZ ellen indított több mint 20 bírósági per mindegyikét megnyerték, ezért követelik, hogy 2008 januárjától az évi 250 millió forintos, valamint a hét évre visszamenőleg esedékes támogatást pótolják, ellenkező esetben jogi eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés ellen.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti küldöttségvezetője, az Európai Parlamentben működő Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI brüsszeli irodáját arról, hogy a kárpát-medencei képviselők fórumának pénteki budapesti ülésén terjeszti elő azt a javaslatát egy hatékony, reprezentatív és legitim világszervezet, a Magyar Világtanács létrehozásáról.
A magyar szocialista EP-képviselő szerint az egyetemes magyarság végre méltó képviseletet érdemelne egy jól működő világszervezetet formájában. Hangsúlyozta: a jelenleg működő Magyarok Világszövetsége, dilettáns politikájával, erre alkalmatlan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását