2024. május 5. - Györgyi

Kánaán a korházban

Még félmilliárd forintot kap korszerűsítésekre és a járóbetegellátás fejlesztésére a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, amelynek egy részét csaknem 10 milliárd forintból újították fel egy éve. Idén több mint 1 millió 100 ezer vizsgálatot végeztek eddig a
2007. szeptember 14. péntek 14:35 - Hírextra
Az átalakítás nyomán egy év alatt 20 százalékkal nőtt a műtétek száma - mondta a kórház főigazgatója. Papp László hozzátette: a korszerű és biztonságos szívkatéterezésnek köszönhetően a korábbi 15-20 százalékról 3-5 százalékra esett vissza az infarktusban meghalt betegek száma a kórházban. Jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban működik az ország legkorszerűbb intenzív osztálya is - tette hozzá a főigazgató.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházat 2004 júniusában kezdték felújítani. A beruházást a magyar állam 5 milliárd, a Fővárosi Önkormányzat pedig csaknem 5,2 milliárd forinttal támogatta. Az új tömb megépítésével a sürgősségi ellátás, a műtétek és az ápolás színvonala jelentősen nőtt. A hatékonyabb ellátást Magyarországon még nem használt berendezések, köztük digitális röntgen, újfajta mammográfiás vizsgálóberendezés és endószkópos diagnosztikai berendezések segítik. Összesen 1571 eszközzel, 280 fajta műszerrel szerelték fel korábban az intézményt, négymilliárd forint értékben.

Az új épületben nyolc műtő és egy sürgősségi műtő található, a megújult laboratórium, a radiológia, az ambulancia és az intenzív osztály mellett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását