2023. június 6. - Norbert, Cintia

Tévések sztrájkja

Tiltakozásul a tervezett leépítések ellen, szerdán sztrájkba léptek a dán nemzeti tévé és rádió (DR) munkatársai. A vezetőség szerint azért kell elbocsátani az embereket, mert az új székház többe került, mint azt előzetesen gondolták.
2007. szeptember 13. csütörtök 07:29 - Hírextra
A Danmarks Radiónak két tévécsatornája és négy rádióadója van. A sztrájk ideje alatt csak rövidhíreket adtak, amelyeket a vezetőség tagjai olvastak fel.

A DR munkatársai, újságírók, technikusok és az adminisztráció fél éven belül már harmadszor sztrájkoltak a leépítések ellen.

A DR vezetése először csak 275, később viszont már 481 ember elbocsátásáról döntött. Így akarnak 2008 és 2011 között évente 38,5 millió eurót megtakarítani. A takarékoskodás oka: az új székház 228 millió euróval került többe, mint azt előzetesen tervezték; a végösszeg meghaladja a 600 millió eurót.

Bár a vezetőség szerint a munkabeszüntetés törvényellenes, a sztrájkolók azt mondják, csütörtök reggelig biztos nem veszik fel a munkát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását