2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Tarolnak a Harry Potter-filmek

A Harry Potter-ről készült filmek megdöntöttek minden eddigi bevételi rekordot: A varázslótanonc többet hozott a konyhára, mint James Bond vagy a Csillagok háborúja.
2007. szeptember 11. kedd 22:45 - Hírextra
Az 5 filmmel a forgalmazók eddig 4,47 milliárd dollárnyi bevételre tettek szert jegyeladásokból, míg a kémről 22 film eddig 4,44, a Luke Skywalkerről és társairól szóló 6 folytatás pedig mindössze 4,23 milliárdot keresett.

A legsikeresebbnek eddig a „Harry Potter és a Főnix rendje” tűnik, eddigi világkörüli bevétele 92ö millió dollár. A varázslótanoncról szóló sorozat folytatódik, jövőre forgatják a hatodik részt, 2010-ben pedig a befejező epizód is a mozikba kerül.

Az eddigi utolsó Potter-film két hónappal ezelőtti bemutatóján Magyarországon is rekordot döntött: a forgalmazó Intercom szerint már az első napon 62 567-en váltottak jegyet a varázslótanonc legújabb kalandjaira, megelőzve ezzel a magyar toplistát eddig uraló Star Wars 3. részét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását