2020. augusztus 13. - Ipoly

Oprah Winfrey a legbefolyásosabb nő a világon

Oprah Winfrey, a róla elnevezett showműsor vezetője a legbefolyásosabb nő az amerikai szórakoztatóiparban, Angelina Jolie színésznő pedig a legjobban kereső - derült ki a The Hollywood Reporter idei rangsoraiból.
2008. december 6. szombat 13:20 - Hírextra
A tekintélyes filmes napilap 17. alkalommal állította össze százas listáját az Egyesült Államok szórakoztatóiparában szereplő legnagyobb befolyású nőkről.

Az amerikai talkshow-királynőként emlegetett Oprah Winfrey "a nevét viselő média szédítő tömege, valamint roppant kulturális befolyása" miatt lett az első - közölte Elizabeth Guider, a lap főszerkesztője. Megjegyezte: ma a legbefolyásosabb nő a szórakoztatóiparban talán a legbefolyásosabb nő egész Amerikában.

A 54 éves Oprah tavaly a lista 6. helyén volt. Produkciós cége, a Harpo 345 millió dolláros profittal zárta a 2007-es évet. A sztár naponta jelentkező tévés showműsorán kívül egy magazinnal (O) és egy on-line üzletház révén jut el a közönséghez. Egy jelentős jótékonysági alapot is működtet, és egy új tévéhálózatot létesít. A Marylandi Egyetem felmérése szerint Oprah Winfrey támogatása több mint 1 millió szavazatot hozott Barack Obamának az elnökválasztáson.

Oprah kivételével a tíz legbefolyásosabb nő mindegyike valamilyen film- vagy tévéstúdió vezetője. A második a rangsorban Anne Sweeney, a Disney-ABC Television Group elnöke, tavaly ő volt az első. A harmadik helyre Amy Pascal, a Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group elnöke került.

Angelina Jolie a 24. a sorban, ő filantróp kezdeményezéseivel erősítette meg hírnevét. Tyra Banks volt szupermodell, televíziós személyiség, az America's Next Top Model című modellválogató showműsor vezetője a 36., Tina Fey színésznő az 51. lett, ő arról vált híressé, hogy Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet parodizálta nagy sikerrel a kampány alatt.

A The Hollywood Reporter egy másik rangsora szerint Angelina Jolie a legjobban kereső nő a szórakoztatóiparban, tavaly filmjei 1 milliárd dolláros bevételt hoztak, személy szerint filmenként több mint 15 millió dollárt kapott. A második legtöbbet kereső női sztár Julia Roberts, aki 15 millió dollárt keresett minden egyes filmjével. A harmadik helyet a tavalyi első, Reese Witherspoon szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását