2024. április 19. - Emma

Évadnyitó a Magyar Színházban

Megkezdődött az évad a Magyar Színházban; az első bemutatót szeptemberben tartják, Anouilh: Becket, avagy isten becsülete című drámáját Csiszár Imre rendezésében láthatja a közönség - közölte hétfői évadnyitó társulati ülése után a teátrum az MTI-vel.
2007. szeptember 10. hétfő 19:38 - Hírextra

Novemberre tervezik Szigligeti Ede: Liliomfi című zenés vígjátékának premierjét, a darabot Pinczés István állítja színpadra. További terveik között szerepel Feydeau: Le is út, fel is út című komédiájának és Lengyel Menyhért Róza néni című színművének bemutatása. A Sinkovits Imre Színpadon két új bemutatót terveznek, jelenleg az előadások előkészítése folyik - olvasható a színház tájékoztatójában.
A közlemény idézi Iglódi Istvánt, az intézmény igazgatóját is, aki az évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy a maguk mögött hagyott nehéz szezon után, amelyben a színházat sújtó anyagi megvonások következtében sok kényszerű változtatás történt a mindennapi munkában, a művészek és munkatársak javadalmazásában, ismét nehéz évad előtt áll a társulat.

Iglódi István úgy vélte: mivel nézőiket most fogják elérni a megszorító intézkedések, fel kell készülni arra, hogy kevesebbet fognak színházra költeni. "Ennek ellenére, amíg megtehetjük, igyekszünk repertoárunk értékes előadásait megtartani" - idézi az igazgatót a közlemény.

A dokumentum kitér arra, hogy az idei évadban új taggal bővült a társulat, Fillár István színművésszel, akit az előző szezonban a Macskafogó és az Ábel című előadásban láthatott a színház közönsége.

 Az évadnyitón három művészeti díjat is átadtak: a Szendrő József-díjat az idén Mihály Pál színművésznek ítélte a társulat, az Agárdy-emlékláncot ez alkalommal Jegercsik Csaba színművész kapta, az Ivánka Csaba-díjat, egy pályatársakból álló kuratórium döntése alapján 2007-ben Kubik Anna nyerte el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását